Šoltanska ulica 2

Grad Split, 21000

emsa.split@gmail.com

Kontaktirajte nas

Sveučilište u Splitu

Medicinski fakultet

Ugostili smo na 10 dana studente medicine iz Egipta

EMSA Split

EMSA Split

Sve novosti i obavijesti na službenoj stranici EMSA Split objavljuju i potpisuju članovi Povjerenstva za odnose s javnošću.

Ugostili smo na 10 dana studente medicine iz Egipta

Europska medicinska studentska asocijacija Split (EMSA Split) nedavno je završila uspješnu fazu svog twinning projekta s Egipatom. Projekt je uključivao razmjenu studenata iz Splita i Egipta, pružajući im priliku da dublje istraže medicinsku praksu, kulturu i edukaciju u svojim zemljama.

Tijekom prve faze projekta, EMSA Split ugostila je 10 studenata iz Egipta na desetodnevnom boravku u Splitu. Ovi studenti imali su priliku upoznati hrvatsku medicinsku praksu i iskusiti hrvatsku kulturu kroz razne aktivnosti i ekskurzije.

Sada, 13. rujna, 10 studenata iz Splita kreće na desetodnevnu edukativnu posjetu Egiptu. Ovaj dio projekta omogućuje im da steknu dublji uvid u medicinsku praksu u Egiptu, posjete renomirane zdravstvene ustanove poput Kliničkog bolničkog centra i Medicinskog fakulteta te bolje razumiju razlike i sličnosti između medicinskih sustava u različitim zemljama.

Putovanje će uključivati posjete raznim egipatskim gradovima, uključujući Cairo, Ismailiu, Alexandriju i mnoge druge zanimljive lokacije. Osim toga, studenti će sudjelovati u edukativnim programima kako bi unaprijedili svoje znanje i iskustvo u medicinskom polju.

Jedan od ključnih aspekata ovog projekta je sufinanciranje putovanja studenata iz Splita, što omogućuje većem broju članova da sudjeluju i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za međunarodno iskustvo.

EMSA Split ponosno se obvezala na promicanje međunarodne suradnje i razmjene iskustava među medicinskim studentima. Twinning projekt s Egipatom predstavlja izvanredan primjer ovog truda i suradnje te pomaže izgradnji mostova između kultura i medicinskih praksi širom svijeta.

Još novosti...

Podijelite sadržaj ove stranice na društvenim platformama

Europska medicinska studentska asocijacija Split osnovana je 25. svibnja 2022. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Cilj jest okupiti kolektiv studenata koji je spreman javno progovoriti o izazovima suvremenog društva Europe i svijeta.

Tražilica sadržaja

  • Novosti
  • O nama
  • Radna tijela
  • Prioriteti i ciljevi
  • Pravni akti
  • Postani član
  • Predloži ideju
  • Projekti
  • EMSA Partneri
  • Kontaktirajte nas

Newsletter

Copyright 2022 © Europska medicinska studentska asocijacija Split - Sva prava pridržana