Šoltanska ulica 2

Grad Split, 21000

emsa.split@gmail.com

Kontaktirajte nas

Sveučilište u Splitu

Medicinski fakultet

cropped-296056513_471898941418464_7025133466540019292_n.jpg
OSNIVANJE UDRUGE

2022

Početkom 2022. godine, dvoje studenata 1. godine medicine Ivan Bućan i Toni Elezović razgovarali su s predstavnicima EMSA Europe i odlučili su krenuti u postupak osnivanja same Udruge. U samim početcima, odlučeno je da će Udruga nastojati okupljati što širi kolektiv studenata koji je spreman javno progovoriti o izazovima suvremenog društva u Europi i svijetu. Ubrzo su okupili još trinaest studenata 1. godine medicine te nekoliko studenata Pravnog fakulteta u Splitu. Proces pripremanja potrebne dokumentacije za održavanje Osnivačke skupštine je započeo i trajao gotovo četiri mjeseca. Potrebno je bilo sastaviti Statut Udruge, dnevni red Osnivačke skupštine, odluke koje će biti donijete i priložiti ostalu pravnu dokumentaciju nadležnim državnim institucijama. U tom pogledu doprinijeli su i preostalo troje članova Vodstva Udruge: Bože Bradarić (student Pravnog fakulteta), Mario Čubra i Ante Dražić (studenti Medicinskog fakulteta).

Nakon procesa priprema, došao je 25. svibanj 2022. godine kada je u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu održana Osnivačka skupština na kojoj je bilo prisutno svih petnaest članova. Donijet je Statut Udruge, izabrano je Vodstvo, članovi Upravnog odbora i brojne druge uobičajene odluke prilikom ustanovljenja jedne Udruge. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Dekanskog i Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu koji je snažno podržao i prihvatio našu studentsku organizaciju te dopustio korištenje fakultetskih prostorija za održavanje naših aktivnosti. Ubrzo smo objavljeni na mnogim medijskim portalima, kao i u Slobodnoj Dalmaciji i Universitasu koji su popratili naš studentski korak prema boljem društvu. 

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju i stabilnosti naše Udruge koja u vrlo kratkom razdoblju broji više od 110 članova, suradnju s preko 50 organizacija i udruga diljem Europe i svijeta, ali i preko 110.000 posjeta korisnika na našim društvenim platformama. Ponosni na ono što smo dosad postigli, a s uvjerenjem da ćemo sutra nastojati svojim idejama i projektima ovo društvo učiniti boljim i pravednijim za sve njegove dionike, nastavljamo s našim aktivnostima i radom te okupljanjem što šireg kolektiva studenta koji je spreman dati svoj doprinos.