Šoltanska ulica 2

Grad Split, 21000

emsa.split@gmail.com

Kontaktirajte nas

Sveučilište u Splitu

Medicinski fakultet

Povjerenstvo za ljudska prava i zaštitu zdravlja održalo sjednicu

EMSA Split

EMSA Split

Sve novosti i obavijesti na službenoj stranici EMSA Split objavljuju i potpisuju članovi Povjerenstva za odnose s javnošću.

Povjerenstvo za ljudska prava i zaštitu zdravlja održalo sjednicu

Dana 21.11.2022. u prostorijama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ljudska prava i zaštitu zdravlja EMSA-e Split, s početkom u 16 sati.

Predsjednik povjerenstva za Statut i pravne akte Bože Bradarić je pred formalni početak sjednice iznio pisanu preporuku kojom se dopušta online prisustvo članova Povjerenstva na sjednici ukoliko postoji opravdan razlog.

Utvrđena je potom prisutnost osam članova te je uslijedilo obraćanje predsjednika povjerensta Ivana Agnića. Razmatraju se svi projekti predloženi od strane članova, pri čemu se ističe projekt ABECEDA ZDRAVLJA koji podrazumijeva postavljanje edukativnih plakata na javna mjesta, koji bi građane osvijestili o načinima reagiranja u hitnim stanjima, čemu bi prethodilo provođenje ankete kao bi se utvrdio stupanj informiranosti građana o postupanju u hitnim situacijama, na što članovi predlažu da se tematika proširi na važnost zaštite okoliša i pravilnu prehranu. Stavlja se naglaska na prijedlog da se, uz financijsku podršku, ide u smjeru nabavljanja glukometara i tlakomjera, kako bi udruga organizirala javnozdravstvene akcije mjerenja glukoze i tlaka, što bi olakšalo pristup udruge starijim sugrađanima.

Zaključak o provedbi projekta uz popratne prijedloge prihvaćen je jednoglasno.

Nadalje je predsjedik udruge Ivan Bućan govorio o vrednovanju akrivnosti članova udruge i o budućim twinning projektima putem kojih će članovi ne samo imati priliku ugostiti svoje europske i svjetske kolege nego i steći važno kako znanstveno tako i kliničko iskustvo odlaskom na razmjene u suradnji s EMSA podružnicama u različitim gradovima. Na temu se nadovezao tajnik Udruge navodeći kako nije zadovoljan prisutnošću članova na sjednicama Povjerenstva te se nada da će se to u narednom periodu promijeniti nabolje.

Također su za potpredsjednice povjerenstva izabrane Ana Baković i Karmen Vilović većinom glasova.

Naposljetku, tajnik Udruge ukratko je objasnio važnost pravnih akata u radu i zaključio da oni nisu ograničavajući, već regulirajući faktor u radu Povjerenstava.

Još novosti...

Podijelite sadržaj ove stranice na društvenim platformama

Europska medicinska studentska asocijacija Split osnovana je 25. svibnja 2022. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Cilj jest okupiti kolektiv studenata koji je spreman javno progovoriti o izazovima suvremenog društva Europe i svijeta.

Tražilica sadržaja

  • Novosti
  • O nama
  • Radna tijela
  • Prioriteti i ciljevi
  • Pravni akti
  • Postani član
  • Predloži ideju
  • Projekti
  • EMSA Partneri
  • Kontaktirajte nas

Newsletter

Copyright 2022 © Europska medicinska studentska asocijacija Split - Sva prava pridržana