Šoltanska ulica 2

Grad Split, 21000

emsa.split@gmail.com

Kontaktirajte nas

Sveučilište u Splitu

Medicinski fakultet

Održana je 2. sjednica Upravnog odbora

EMSA Split

EMSA Split

Sve novosti i obavijesti na službenoj stranici EMSA Split objavljuju i potpisuju članovi Povjerenstva za odnose s javnošću.

Održana je 2. sjednica Upravnog odbora

U petak, 09.rujna 2022.,u  prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu održana je 2.sjednica Upravnog odbora.

Nakon što se utvrdila prisutnost svih 5 članova, isti su jednoglasno odlučili da se slažu s dnevnim redom.

Na samom početku, predsjednik Ivan Bućan rekao je nekoliko riječi o Balkan Medical Student’s Initiative 2022./2023. kao važnom projektu čiji je cilj okupljanje studenata medicinskih i zdravstvenih studija na području jugoistočne Europe te međusobno povezivanje EMSA Split s EMSA udrugama u susjednim zemljama. Isto tako, govorio je o organizaciji twinning projekata te novoj WEB stranici udruge koja je moderna i funkcionalna  te omogućuje kvalitetan prikaz i interakciju Udruge s javnosti, a na njoj su javno objavljeni članovi Povjerenstava i svi pravni akti Udruge.

Nadalje, tajnik Udruge, Bože Bradarić, naveo je kako je ukupno izrađeno 6 Pravilnika i 6 Poslovnika za Povjerenstva te Pravilnik o stegovnoj odgovornosti i stegovnom postupku i Poslovnik o radu Stegovnog suda, kao i Pravila dodjele klase i urbroja.

Također, naveo je kako su promjene Statuta dovršene te je iste iznio Upravom odboru, a neke od njih su sljedeće: novi logo sa pročeljem Dioklecijanove palače i katedrale sv. Dujma, nove obaveze članova, bolja definicija ovlasti Upravnog odbora, nova mogućnost e – sjednica, Arbitražno vijeće postaje stalno tijelo Udruge te druge nadopune već postojećih djelova Statuta.

Zatim je na red došlo glasovanje o svakom Pravilniku i Poslovniku koje su članovi Odbora jednoglasno odobrili. Među potonje spadaju: Pravilnik i Poslovnik Povjerenstva za odnose s javnošću, za Statut i pravne akte, Povjerenstva za humanitarni rad, Povjerenstva za dodjelu nagrada i priznanja, Povjerenstva za ljudska prava i zaštitu zdravlja, Povjerenstva za inovacije i projekte, Pravilnik o stegovnoj odgovornosti i stegovnom postupku, Poslovnik o radu Stegovnog suda te Pravila dodjele klase i URbroja.

Isto tako, odlučeno je sa će se Toniju Elezoviću, članu Upravnog odbora i Potpredsjedniku za vanjske poslove, dodijeliti još jedna osoba koja će zajedno s njim raditi na twinning i sličnim projektima.

Konačno, odlučeno je da će tajnik Udruge prijedlog novog Statuta poslati svim članovima Udruge na e-mail adrese kako bi isti dobili uvid u izmjene te imali mogućnost poslati dodatan prijedlog ili kritiku.

Autorica članka: Lucija Skejić

Još novosti...

Podijelite sadržaj ove stranice na društvenim platformama

Europska medicinska studentska asocijacija Split osnovana je 25. svibnja 2022. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Cilj jest okupiti kolektiv studenata koji je spreman javno progovoriti o izazovima suvremenog društva Europe i svijeta.

Tražilica sadržaja

  • Novosti
  • O nama
  • Radna tijela
  • Prioriteti i ciljevi
  • Pravni akti
  • Postani član
  • Predloži ideju
  • Projekti
  • EMSA Partneri
  • Kontaktirajte nas

Newsletter

Copyright 2022 © Europska medicinska studentska asocijacija Split - Sva prava pridržana