Šoltanska ulica 2

Grad Split, 21000

emsa.split@gmail.com

Kontaktirajte nas

Sveučilište u Splitu

Medicinski fakultet

Novoizabrano vodstvo EMSA Split sastalo se s dekanom prof. dr. sc. Antom Tonkićem

EMSA Split

EMSA Split

Sve novosti i obavijesti na službenoj stranici EMSA Split objavljuju i potpisuju članovi Povjerenstva za odnose s javnošću.

Novoizabrano vodstvo EMSA Split sastalo se s dekanom prof. dr. sc. Antom Tonkićem

Dana 25. svibnja 2022. godine vodstvo nove studentske organizacije EMSA Split u sastavu: predsjednik Ivan Bućan, potpredsjednik financija Mario Čubra, potpredsjednik za unutarnje poslove Ante Dražić i potpredsjednik za vanjske poslove Toni Elezović susreli su se i porazgovarali s dekanom Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Antom Tonkićem. Predstavnici EMSA Split predstavili su strategiju i program rada i djelovanja organizacije u nadolazećem vremenu što je prethodno podržano i pozdravljeno od cijelog Dekanskog kolegija, a potom i od samog dekana osobno na sastanku.

Dekan je obećao punu podršku i suradnju u vremenu pred nama. Okosnica djelovanja studentske organizacije očituje se u ostvarivanju međunarodnih kontakata i partnerstva sa studentima iz Europe i svijeta kao i brojnim nacionalnim i međunarodnim organizacijama. EMSA osnažuje studente medicine da zagovaraju zdravlje u svim politikama, izvrsnost u medicinskim istraživanjima, međuprofesionalno zdravstveno obrazovanje i zaštitu ljudskih prava diljem Europe. Predani su osiguravanju najviših standarda zdravstvene skrbi i medicinskog obrazovanja u ujedinjenoj Europi u kojoj se medicina obavlja u skladu s najvišim etičkim načelima.

EMSA Split ima namjeru prije svega okupiti studente Medicinskog fakulteta no priključiti se mogu i studenti ostalih znanstvenih studija. Specifičnost i kompleksnost suvremene medicine nameće potrebu širenja rada udruge i na druge znanstvene discipline pa tako vanjskim članovima mogu postati i studenti drugih fakulteta Sveučilišta u Splitu. Osim temama iz područja javnog zdravstva udruga će se baviti i temama od javnog interesa kao i organiziranjem humanitarnih akcija u suradnji sa svim dionicima šire društvene zajednice. Prioritet je putem medija progovarati o temama iz javnog i zdravstvenog interesa te na taj način podići svijest hrvatskih studenata o važnosti njihova doprinosa u društvenom životu i suočavanja s izazovima mladih generacija. Ovo je zasigurno početak uspješne suradnje novonastale studentske organizacije EMSA Split s Medicinskim fakultetom i svim njezinim sastavnicama u budućnosti.

Još novosti...

Podijelite sadržaj ove stranice na društvenim platformama

Europska medicinska studentska asocijacija Split osnovana je 25. svibnja 2022. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Cilj jest okupiti kolektiv studenata koji je spreman javno progovoriti o izazovima suvremenog društva Europe i svijeta.

Tražilica sadržaja

  • Novosti
  • O nama
  • Radna tijela
  • Prioriteti i ciljevi
  • Pravni akti
  • Postani član
  • Predloži ideju
  • Projekti
  • EMSA Partneri
  • Kontaktirajte nas

Newsletter

Copyright 2022 © Europska medicinska studentska asocijacija Split - Sva prava pridržana